Naše školní jídelna se v týdnu od 6. listopadu promění v restauraci, v níž se bude po pět dní podávat zcela jiné menu než obvykle. Každý den se přeneseme do nějaké země a skrze vybraná jídla se propojíme s obyvateli blízkých i vzdálených krajů.
Hned v pondělí pobudeme na Slovensku. Základem nám bude polévka zvaná kapustnice, kterou pak obohatíme zbojnickou pečení, či haluškami s brynzou, nebo nivou. Dobrú chuť!
Úterek nás přivítá francouzskou cibulačkou, hovězím po burgunsku a qiuchem. Nebo dáte přednost žabím stehýnkům? Je na vás, jakou představu o Francii si chcete ve svém těle vyrobit. Bon appétit!
Středa bude dobrodružná. Mexiko předhodí polévku zvanou sopa azteca a poté nám dá poznat chuť burita negra. Nebo si raději naložíte kuřecí fajitas, či nachos s chedarem? Je to vážně jen na vás. Mexiko je volnost. Disfrute de su comida!
Čtvrtek prozáří Itálie. Ano, bude se nalévat minestrone, kterou pak do našich nedočkavých těl doprovodí špagety s kuřecím masem, rukolou a parmazánem. Ale máte-li raději těstoviny s gorgonzolou, šunkou a parmazánem, není problém. A samozřejmě pochopíme, když si dáte rizoto se sušenými rajčaty, ricotou a bazalkou. A pak už jen: buon appetito!
Kam byste se vydali v pátek? My jedeme do Řecka. Na kuřecí Augolemono, zapečené bílé fazole s rajčaty a sýrem feta, mletý vepřový kebab, hranolky a na musaku s vepřovým masem. καλή όρεξη!
Za nápad a podporu děkujeme našemu zřizovateli